zwangerschap

Hoe zwangerschapstests werken

Er zijn verschillende manieren om uw urine te verzamelen voor de test. Afhankelijk van de test die u kiest, moet u mogelijk:

• verzamel uw urine in een beker en dompel een teststaafje in de vloeistof
• verzamel uw urine in een beker en gebruik een pipet om een ​​kleine hoeveelheid vloeistof in een speciale container te verplaatsen
• plaats de teststick in het gebied van uw verwachte urinestraal zodat deze uw urine halverwege opvangt

Volgens Cleveland Clinic zijn de meeste tests 99 procent effectief als ze na een gemiste periode worden genomen. Het beste deel is dat je het kunt doen in de privacy van je eigen huis. Open eenvoudig de test, volg de instructies en wacht op de aanbevolen hoeveelheid tijd om de resultaten te bekijken.

 

Nadat de aanbevolen wachttijd is verstreken, worden uw resultaten op een van de volgende manieren weergegeven:

• een verandering in kleur
• een lijn
• een symbool, zoals plus of min
• de woorden “zwanger” of “niet zwanger”

 

Hoe snel kun je een zwangerschapstest doen?

Wacht tot de week na uw gemiste menstruatie om een ​​zwangerschapstest te doen voor het meest nauwkeurige resultaat.
Als je niet wilt wachten tot je je menstruatie hebt gemist, moet je minstens een tot twee weken wachten nadat je seks hebt gehad. Als u zwanger bent, heeft uw lichaam tijd nodig om detecteerbare niveaus van HCG te ontwikkelen. Dit duurt meestal zeven tot 12 dagen na een succesvolle implantatie van een ei.
U kunt een onnauwkeurig resultaat krijgen als de test te vroeg in uw cyclus wordt afgelegd.

Hier zijn enkele tekenen dat u een zwangerschapstest moet doen.

1. Je hebt je menstruatie gemist

Deel op Pinterest

Een van de eerste en meest betrouwbare tekenen van zwangerschap is een gemiste periode.
Als u uw cyclus niet nauwkeurig volgt, is het misschien moeilijk om te bepalen of u te laat bent. Veel vrouwen hebben een menstruatiecyclus van 28 dagen. Overweeg een test te doen als het meer dan een maand geleden is sinds je laatste menstruatie.

Houd er rekening mee dat je menstruatie soms kan worden uitgesteld of overgeslagen vanwege stress, voeding, lichaamsbeweging of bepaalde medische aandoeningen.

Let ook op je flow als je zwangerschap vermoedt. Het is gebruikelijk om in de vroege weken licht bloeden of spotten te ervaren als het ei tijdens de implantatie dieper in de baarmoederslijmvlies begraaft.

Let op eventuele verschillen in kleur, textuur of hoeveelheid bloed.Neem contact op met uw arts als u bloedt en een positieve zwangerschapstest heeft.

2. Je hebt krampen

Deel op Pinterest
Implantatie kan ook een gevoel produceren dat lijkt op menstruatiekrampen. In de vroege zwangerschap kun je dit ongemak voelen en denken dat je menstruatie net om de hoek is, maar dan komt het nooit.
Klinkt bekend? Doe een test. Hormoonspiegels variëren per vrouw en per zwangerschap.

3. Je borsten doen pijn

Deel op Pinterest
Naarmate je zwangerschap steeds meer oestrogeen en progesteron produceert, beginnen deze hormonen veranderingen in je lichaam aan te brengen om de groei van de baby te ondersteunen.

Je borsten kunnen zacht aanvoelen en groter lijken vanwege een verhoogde bloedstroom. Je tepels kunnen pijn doen en de aderen kunnen er donkerder uitzien onder de huid.

Omdat veel vrouwen ook borstklachten ervaren in de dagen voorafgaand aan hun menstruatie, is dit symptoom niet altijd indicatief voor zwangerschap.
Bij twijfel, test!
Seksueel actieve vrouwen in hun reproductieve jaren hebben elke maand een kans op zwangerschap, zelfs wanneer ze bescherming gebruiken.

Er zijn bepaalde signalen die uw lichaam kan verzenden en die u moeten aanzetten tot een zwangerschapstest.
Voor de beste resultaten, doe de test nadat u denkt dat u uw menstruatie hebt gemist.

Test tijdens uw eerste ochtendbezoek in de badkamer of houd het enkele uren vast om de concentratie van het HCG-hormoon dat de test meet te verhogen.

Vroeg testen helpt om ervoor te zorgen dat u de juiste zorg voor uzelf krijgt en, indien van toepassing, prenatale zorg voor uw baby.

 

Neem bij een positief resultaat zo snel mogelijk contact op met uw arts om uw opties en mogelijke volgende stappen te bespreken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *